17:03 04 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  71335
  Pratite nas

  Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će evropskim zvaničnicima na predstojećem samitu u Parizu preneti da Srbija ostaje posvećena napretku, reformama i evropskom putu, ali da niko ne treba da misli da se Srbiji tek onako mogu „zavrtati uši“.

  Vučić je rekao da je Srbija uradila sve što je trebalo za otvaranje poglavlja 23 i 24, da nije mogao da sakrije razočaranje u razgovoru sa brojnim zvaničnicima EU što do toga nije došlo, te da očekuje da se Srbiji objasni šta je to što nije uradila.

  Ivica Dačić
  © Sputnik / Radoje Pantović

  „Iako nisam mogao da sakrijem razočaranje u razgovoru sa brojnim evropskim zvaničnicima juče i danas, više ni reč neću reći. Mi smo svoj posao obavili i niko iz EU ne može da kaže da je Srbija kriva“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

  Dodao je da u nedelju putuje u Pariz, na Samit lidera Zapadnog Balkana i EU, gde očekuje da mu se kaže gde je Srbija pogrešila i da kaže šta Srbija misli.

  „A misli da nastavi svoj evropski put, ali Srbija želi i traži poštovanje za svoj narod i svoju vladu. Ako nismo uradili nešto kako treba, kažite nam šta je to, ali nemojte da mislite da bilo ko ima pravo da nam zavrće uši bez razloga“ istakao je Vučić.

  Poručuje da Srbija ne želi da učestvuje „u igrarijama iz komšiluka“, gde podižu ogradu, maltretiraju građane i decu šest sati, tobož zbog migranata, iako tamo nikada nijednog migranta nije bilo.

  Kaže i da je Srbija htela da uzvrati, ali da to ne treba da radimo, budući da su to „besmislene dečačke igrice“.

  „Uopšte ne razumem neke ljude. Srbija je posvećena napretku, od svojih ideja ne odustajemo. Ta politika za koju su mnogi govorili da je nemoguća polako daje rezultate“, naglasio je Vučić.

  Slično:

  EU otvorila nova pregovaračka poglavlja sa Crnom Gorom i Turskom
  Srbija će sačekati otvaranje poglavlja 23 i 24
  Rampa i dalje spuštena: Hrvati i Britanci blokiraju Srbiju
  Uklonjena ograda sa graničnog prelaza Bezdan-Batina
  Tagovi:
  ograda, otvaranje poglavlja, migranti, EU, Aleksandar Vučić, Hrvatska, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga