23:29 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  1440
  Pratite nas

  Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da u Republici Srpskoj postoji jedinstvo u nameri da se odbrani Dan RS, te poručio da se u tom pogledu nastavljaju aktivnosti.

  Milorad Dodik, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić
  © Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC

  On se nakon sastanka sa državnim vrhom Srbije zahvalio predsedniku Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću na tome što su predstavnici Srba iz BiH bili u prilici da se upoznaju sa stavovima državnog rukovodstva Srbije.

  „Stav Republike Srbije je da se neće mešati, ni podržavati, ali ni osporavati odluku koju donosimo u RS, a da je na nama da ocenimo sve opasnosti i sve probleme koje eventualne odluke koje donosimo u RS mogu izazvati“, poručio je Dodik.

  Vlast RS odgovorna je za sve odluke koje se donose u Republici Srpskoj, ponovio je Dodik, dodajući da RS smatra da je sve što čini u skladu sa zakonima, ali da isto tako smatra da postoje određene spekulacije u vezi sa pravima RS i onim što je Dan RS. 

  „Republika Srpska je jedinstvena u nameri da se odbrani Dan RS i u tom pogledu će nastaviti dalje aktivnosti“, zaključio je Dodik.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga