05:49 25 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  1331
  Pratite nas

  Ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu danas je promovisana nova generacija mladih oficira Vojske Srbije, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić je poručio da je na srpsku vojsku uvek padao težak i častan teret da očuva državu, slobodu i pravdu protiv zla koje ju je često mnogostruko nadjačavalo.

  U prve oficirske činove promovisano je 158 kadeta i kadetkinja 137. klase Vojne akademije, kao i njih 26 iz 2. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

  Čestitajući najmlađoj generaciji oficira Vojske Srbije, Nikolić je rekao da je doprinos Vojske Srbije tokom vekova bremenitih sudbinskim događajima nadrastao sve ostale, kao nepresušno vrelo čovečnosti, junaštva, vojničke časti.

  Tomislav Nikolić na promociji mladih oficira Vojske Srbije.
  © Tanjug / Milutin Marković
  Tomislav Nikolić na promociji mladih oficira Vojske Srbije.

  Nikolić je upozorio i na današnja dešavanja i promene u svetu koje traže od Vojske Srbije da bude efikasna i profesionalna, ocenjujući i da se svet menja na gore.

  „Nekima nije dovoljno ono što imaju. Vatrom se igraju na teritoriji Srbije oni koji bi da otmu ono što je naše, tom vatrom se igraju i u komšiluku, ne zato što im smetamo već zato što je Srbija mudrom politikom vođena iz dana u dan“, rekao je Nikolić.

  Na svečanosti koja je počela intoniranjem srpske himne, najboljima u rangu uručene su sablje, dok su najuspešnijim kadetima vida Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane uručeni pištolji sa posvetom.

  Tomislav Nikolić uručuje sablje najboljim mladim oficirima Vojske Srbije.
  © Tanjug / Milutin Marković
  Tomislav Nikolić uručuje sablje najboljim mladim oficirima Vojske Srbije.

  Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA dodeljeni su paradni bodeži.

  Osim defilea, program su uveličali i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i muzički program u izvođenju Umetničkog ansambla MO „Stanislav Binički“ i Reprezentativnog orkestra Garde.

  Svečanosti su prisustvovali, pored porodica i prijatelja mladih oficira, brojni zvaničnici Vlade Srbije, Vojske Srbije, predstavnici stranih oružanih snaga, diplomatskog kora, predstavnici crkve i drugi gosti.

  Promociji mladih oficira Vojske Srbije u Beogradu.
  © Tanjug / Milutin Marković
  Promociji mladih oficira Vojske Srbije u Beogradu.
  Tagovi:
  oficiri, promocija, Vojska Srbije, Tomislav Nikolić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga