12:07 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Srbija
  Preuzmite kraći link
  5342
  Pratite nas

  Premijer Aleksandar Vučić je rekao da je Srbija spremna da nastavi razgovore sa kosovskim Albancima i da sa njima stvara zajedničku budućnost.

  „Ima li zajedničkog rešenja za migrantsku krizu, ima li nečega što možemo zajedno da preduzmemo ili treba neke korake da preduzmemo sami za sebe“, upitao je večeras premijer Aleksandar Vučić sa govornice Generalne skupštine Ujedninjenih nacija.

  On je, obraćajući se prisutnim predstavnicima zemalja-članica, apelovao da se nađe sveobuhvatno rešenje za krizu sa kojom se čitav svet suočava.

  „Čuli smo mnogo velikih reči sa govornice Ujedinjenih nacija i to od predstavnika velikih sila, ali, nažalost, nismo čuli koja su prava rešenja za neke veoma važne teme, za vrlo važna pitanja“, rekao je premijer Vučić.

  U ta pitanja ubrojao je migrantsku krizu, a pošto, kako je rekao, „dolazi iz male zemlje na Balkanu“, očekivao je da će velike sile uputiti neki predlog.

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić na panel diskusiji Klinton fondacije.
  Kancelarija za saradnju sa medijima

  „A mi bismo se saglasili, bili bismo spremni da odradimo posao sa njima“, poručio je Vučić.

  Kako je naveo, Srbija je čak bila spremna da učestvuje u sistemu kvota, iako nije članica EU, ali niko u Uniji nije prihvatio taj sistem i „mi sad ne znamo koja je politika po tom pitanju“.

  „Trebalo bi da delimo iste vrednosti, ali vidimo različita rešenja, bez ideje kako da se reše problemi u budućnosti“, primetio je Vučić i poručio:„Migrantska kriza nije završena, tek je počela, a Srbija se suočava sa mnogo više teškoća nego pre godinu dana. Danas imamo 7.000 ljudi u našoj zemlji, isto i Bugarska, i oni ne mogu nigde da odu jer su svi ostali zatvorili granice“.

  On je dodao da je Srbija ponosna što je stub stabilnosti na Balkanu i dodao da će to biti i narednih nekoliko decenija.      

  Tagovi:
  Vučić Aleksandar, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga