15:14 26 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 223
  Pratite nas

  Sputnjik razotkriva istinu o iranskom odredu sačinjenom od žena majstora borilačkih veština, tri godine nakon što su zapadni mediji objavili priču u kojoj su tvrdili da je Teheran trenirao nindže čiji je zadatak bio da ubijaju neprijatelje Islamske Republike.

  Pre tri godine, Rojters je isteran iz Irana nakon što je objavio priču u kojoj se tvrdilo da je Teheran pripremao ženski odred profesionalnih ubica istreniranih u „nindžicu“, smrtonosnoj borilačkoj veštini koju su praktikovale nindže.

  Ta priča je odmah privukla pažnju publike. Čitaoci širom sveta hteli su da saznaju nešto više o ženskom odredu iranskih nindži. Sputnjik je uspeo da stupi u kontak s „poznatim“ teheranskim nindža trening klubom i razgovara sa glavnim trenerom Akbarom Faraijem, koji je otkrio tajnu o ovom odredu. Priča je kod mnogih izazvala strahopoštovanje.

  Ispostavilo se da „nindžicu“ nije nova stvar u Iranu, kao i da žene već dve decenije treniraju ovu borilačku veštinu u Teheranu. Faraji je trener ove veštine već više od 12 godina, rekao je nindža majstor u intervjuu Sputnjiku.

  Režim treninga nindži u Iranu ne razlikuje se od režima njihovih kolega širom sveta. Faraji kaže da je putovao u druge zemlje, uključujući i Rusiju, da bi razmenjivao iskustva sa drugim ekspertima ove borilačke veštine.

  On trenira i muškarce i žene. Faraji kaže da mu nije bitno da li su njegovi učenici muškarci ili žene sve dok uče drevnu mudrost i filozofiju imanentnu borilačkoj veštini „nindžicu“.

  Tagovi:
  klub, ninđucu, ninđe, žene, Iran
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga