04:47 25 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 67
  Pratite nas

  Nakon napada migranata na tunel ispod Lamanša, ministri inostranih poslova Velike Britanije i Francuske hitno su se sastali noćas u Londonu gde su doneli beskompromisnu odluku.

  Više od dve hiljade migranata noćas je pokušalo silom da zauzme tunel pod Lamanša sa strane francuske luke Kale. Ovaj napad je postao najmasovniji u poslednjih meseci. Na ovaj način, migranti iz zapadne Afrike su se nadali da ilegalno uđu u Veliku Britaniju. Ipak, policija je uspela da se izbori sa pretnjom. Uhapšeno je bilo 200 lica, od kojih je 6 ranjeno. Ministri inostranih poslova ove zemlje nisu čekali jutro i hitno su se sastali u Londonu gde su doneli beskompromisno rešenje.

  „Ljudi treba da vide šta se dešava sa nelegalnim migrantima ovde u Kaleu i shvate da se na takav način ne može doseliti u Evropu. Evo zašto je važan naš zajednički rad sa francuskom Vladom o vraćanju migranata u Zapadnu Afriku“, izjavio je ministar inostranih poslova Velike Britanije Tereza Mej.

  U Kaleu je u toku raščišćavanje kampa sa 10 hiljada migranata. U glavnom su to imigranti iz Etiopije i Sudana, kao i Avganistana. Od početka ovog leta pri pokušajima da se probiju u Veliku Britaniju preko Evropskog tunela poginulo je 8 hiljada ljudi.

   

   

  Tagovi:
  migracija, Francuska, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga