07:32 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 013
  Pratite nas

  Ministar finansija Francuske Mišel Sapen naveo je da mediji objavljuju netačne podatke o sumi koju ta zemlja namerava da plati za raskid ugovora sa Rusijom o isporuci dva nosača helikoptera tipa „mistral“. Prema njegovim rečima, iznos će biti transparentan i manji od jedne milijarde.

  Iznos koji će Francuska platiti za raskidanje ugovora sa Rusijom o isporuci „mistrala“ biće manji od jedne milijarde, izjavio je u petak francuski ministar finansija Mišel Sapen. 

  Prethodnog dana je satirični list „Kanar anšene“ objavio je da će šteta koju će Francuska pretrpeti zbog neisporučivanja Rusiji dva broda biti veća od dve milijarde evra. 

  „’Kanaru‘ se ponekad dešava da iznese netačne informacije. Sve cifre će biti objavljene, biće transparentne… Pitate me da li će to biti dve milijarde. Odgovaram vam da neće. Ta cifra će biti manja od jedne milijarde evra“, rekao je Sapen u programu radio stanice ’Frans enter‘ i dodao da će dokument o raskidanju ugovora razmatrati savet ministara do kraja avgusta. 

  Pariz i Moskva su prošle nedelje usvojili odluku o prekidu delovanja ugovora o izgradnji i isporuci dva broda-nosača tipa „mistral“. Nakon uklanjanja ruske opreme postavljene na „mistrale“, Francuska će moći da raspolaže ovim nosačima helikoptera.

  Suma koju je Pariz ponudio Moskvi nije objavljena. Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drian je rekao da je ona manja od 1,2 milijarde evra, koje je Francuska dobila kao avans. 


  Slično:

  Sarkozi i Le Penova zatražili objašnjenje od Olanda zbog „mistrala“
  Tagovi:
  nadoknada, raskid ugovora, nosači helikoptera, Mistrali, šteta, Francuska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga