03:48 04 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 021
  Pratite nas

  U izveštaju Bliskoistočnog instituta za novinarstvo, koji je sastavljen između ostalog i na osnovu prepiske terorista na socijalnim mrežama, ukazuje se da su militanti Islamske države organizovali na teritoriji koju kontrolišu trgovinu ljudskim organima.

  U svojstvu robe islamisti koriste organe seksualnih robinja koje su više puta bile silovane, a dobijena sredstva na takav način odlaze na organizovanje terorističkih napada.

  U izveštaju se kaže da je samo u ovoj godini nađeno 10 grobova u kojima su pronađena tela žena sa tragovima hirurškog zahvata — u telima su nedostajali bubrezi i drugi vitalni organi. O tome je, između ostalog, govorio i ambasador Iraka u UN Muhamed Alhakim.

  U članku se govori da je prepiska o mogućnosti da se dobiju „ženski bubrezi ili jetre“ i cena za seksualno zadovoljstvo seksualnih robinja bila vođena i na Tviteru. Saznalo se da „cena“ devojke, koja se osim uživanja u postelji, bavi i kućnim poslovima iznosi hiljadu dolara.

  Mediji su više puta saopštavali o zverstvima i seksualnim zločinima terorista ID prema ženama. Tako je krajem juna rukovodstvo Islamske države, koje je osvojilo delove Sirije i Iraka, objavilo spisak pravila po kojima je dozvoljen brak sa devojčicama od 9 godina i posedovanje maloletnih robinja — zbog rasta popularnosti seks-džihadizma među omladinom u Evropi.

  Tagovi:
  seksualno roblje, Islamska država, Irak, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga