22:11 03 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 141
  Pratite nas

  Kralj Bahreina Hamad Bin Isa el Kalifa saopštio je da će se njegova dva sina šeik Naser Bin Hamad i šeik Halid Bin Hamad uskoro pridružiti vojnom kontingentu koji treba da uzme učešće u oslobađanju Jemena od Huta.

  „Moji sinovi će se pridružiti braći — vojnicima arapske koalicije u Jemenu. To je njihov dug kao vojnika armije Bahreina“, izjavio je vladar Bahreina tokom posete štabu Oružanih snaga kraljevstva.

  Pres-služba kraljevskog dvorca saopštila je da će po prvi put u istoriji predstavnici kraljevske porodice učestvovati u vojnim akcijama. U saopštenju se naglašava da će se kraljevski sinovi nalaziti na liniji fronta kako ne bi privlačili pažnju medija.

  Odlazak šeika Nasera i šeika Halida u zonu ratnih dejstava odgovor je na raketiranje skladišta municije od strane Huta, tokom kojeg je poginulo 45 vojnika Ujedinjenih Arapskih Emirata i 5 vojnika Bahreina.

  Kuvajt takođe priprema snage za učešće u kopnenoj operaciji arapske koalicije u Jemenu.

  „Kuvajt je počeo pripreme pešadijskih jedinica koje će kao podrška artiljerije i teškog naoružanja učestvovati zajedno sa snagama drugih zemalja arapske koalicije u vojnim akcijama protiv Huta u Jemenu“, navode izvori.

  Podsetimo, Katar je ranije saopštio da u Jemen šalje 1.000 vojnika. U kopnenoj operaciji će učestvovati i Sudan sa 6.000 vojnika.

  Tagovi:
  Bahrejn, Sudan, Katar, Jemen
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga