18:56 22 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Klupko je počelo da se odmotava 2002. godine, kada su u prostorije islamske organizacije „Međunarodna dobrotvorna fondacija“ u Sarajevu upali američki istražni organi i zaplenili hard disk naslovljen „Priča o Osami”. U jednom od šifrovanih dokumenata otkrili su listu od dvadesetak arapskih imena najvećih donatora Al Kaide.

  Objavljen testament Osame bin Ladena, novac namenio za džihad

  © AFP 2019 /
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 012

  Ubijeni lider Al Kaide Osama bin Laden u testamentu koji je ostavio, a koji je danas objavljen, tvrdi da poseduje lično bogatstvo od 29 miliona dolara, čiji je veći deo namenio „za džihad, u ime Alaha“.

  Poslednja volja Osame bin Ladena je objavljena danas, zajedno sa više od 100 dokumenata koji su zaplenjeni tokom upada američkih snaga u Bin Ladenov kompleks u Abotabadu u Pakistanu, maja 2011. godine, u kojem je on i ubijen, prenosi AP.

  Lider Al Kaide planirao je da svoje bogatstvo raspodeli među svojim rođacima, ali je želeo da veći deo novca bude potrošen na aktivnosti terorističke mreže islamskih ekstremista posla napada na SAD 11. septembra 2001.

  Sa dokumenata je skinuta oznaka tajnosti i objavljena su nakon dugotrajne analize koju su sprovele vladine agencije, navodi američka agencija.

  Tagovi:
  Bin Laden, džihad, testament, svet
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga