00:32 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 250
  Pratite nas

  Za pet godina rata u Siriji, pripadnici sirijskih oružanih snaga proživeli su mnoge šokove — od radosti zbog pobeda do tuge i vojnih gubitaka. Pored toga, dešavalo se i mnoštvo podela unutar same vojske, s obzirom na to da su pojedinci napuštali svoje redove povučeni obećanjima spoljnih političkih igrača i dezertirali u nepoznate oružane formacije.

  Međutim, u svim tim dešavanjima učestvuju živi ljudi, a ne tenkovi i mašinerija — ljudi koji su svojevremeno imali sopstvena maštarenja i ambicije. Te maštarije su sve napuštene zbog jedne stvari — zajedničke želje celokupnog naroda da se obezbedi život u miru u svojoj otadžbini.

  MiG-31 prilikom poletanja
  © Sputnik / Vitaliй Anьkov

  Dvadesetšestogodišnji vojnik Hamza Ismail iz provincije Hama ispričao je za Sputnjik svoju životnu priču, kao i da je poslednji put svoju porodicu video pre tri godine.

  Sve ovo vreme on živi u „novoj porodici“, koju čini 10 obučenih boraca sirijske vojske, deleći sa njima ciljeve i zadatke kako bi se zemlja oslobodila od terorista.

  „Čim sam završio studije pridružio sam se vojsci. Maštao sam da postanem magistar, a zatim da upišem doktorat. Međutim, moj narod mi je važniji nego bilo šta drugo. Situacija u zemlji primorala me je da preispitam svoje prioritete u životu“, ispričao je Hamza.

  Hamza u doglednoj budućnosti sebe vidi kao muža i oca mnogočlane porodice, zaposlenog u nekoj privatnoj banci u Siriji.

  On kaže da je siguran da će uspeti da upiše doktorat, ma šta se dogodilo, međutim, kako kaže, to će morati da sačeka završetak rata.

  Tagovi:
  sirijska armija, vojnik, borba protiv terorizma, rat, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga