20:47 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  3019
  Pratite nas

  Predsednik SAD Barak Obama potvrdio je da ne namerava da se izvinjava za atomski napad na Hirošimu i Nagasaki 1945. tokom svoje posete Japanu u okviru samita G7.

  Predsednik SAD je istakao da se neće izvinjavati za atomsku bombu bačenu na Hirošimu, izjavio je američki predsednik Barak Obama u intervjuu televiziji NHK pred odlazak u Japan, gde će se 26. i 27. maja održati samit G7.

  „Važno je reći da tokom vojnih dejstava lideri donose različite odluke. Postavljanje pitanja i istraživanje je posao istoričara, ali znam kao čovek koji je na mestu predsednika sedam i po godina, da svaki šef države uzima veoma teške odluke. Naročito u toku rata“, naglasio je Obama.

  Obama je dodao da Rusija pokazuje nedovoljnu zainteresovanost za nuklearno razoružanje.

  Američki lider podsetio je da je tokom njegovog mandata potpisan novi sporazum sa Moskvom o smanjenju ofanzivnog naoružanja i da je taj dokument omogućio da se smanji nuklearni potencijal obe zemlje.

  „Smatram da možemo da krenemo dalje (u smanjenju naoružanja), ali Rusija do sada nije pokazala zainteresovanost da učini nešto više“, izjavio je Obama.

   

  Tagovi:
  nuklearno razoružanje, Obama
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga