11:36 10 April 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 526
  Pratite nas

  Namera Sjedinjenih Američkih Država da prošire zonu svojih operacija na jugu Sirije u vezi je sa humanitarnom operacijom koja je počela 28. jula u gradu Alepu, izjavio je prvi zamenik predsednika međunarodnog komiteta Saveta federacije Vladimir Džabarov za list „Izvestija“.

  Ranije je javljeno da Rusija i Vlada Sirije započinju veliku humanitarnu operaciju u Alepu. Ministar odbrane Rusije izjavio je da će za izlaz iz grada biti otvorena tri koridora za civile, jedan za vojnike koji žele da se predaju i jedan za vojnike sa oružjem i tehnikom.

  Džabarov je izjavio da sirijska vojska planira čišćenje Alepa i da se dogovorila sa Rusijom o organizaciji humanitarnih koridora da ne bi nastradali civili i oni koji ne žele da učestvuju u borbama.

  „Posle izlaska stanovnika i boraca koji žele da polože oružje, počeće čišćenje grada. Nakon toga će se autoritet Rusije u regionu višestruko povećati. Očigledno je da se Amerikanci boje da ne zaostanu i zato pokušavaju da se predstave kao jedna od vodećih snaga u sirijskom sukobu. Osim toga, njima je i dalje glavni cilj rušenje Asada. I zato će SAD pokušati da stvore (u južnim oblastima Sirije) novo bojište na kojem će oni preovladavati“, citira list reči Džabarova.

  Tagovi:
  Alep, bojno polje, SAD, Sirija, Svet
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga