00:20 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 10
  Pratite nas

  Rusija je pozvala Sjedinjene Američke Države da izvrše pritisak na lidere sirijskih ekstremista kako bi omogućili evakuaciju iz Alepa, saopštio je ruski Generalštab.

  U ponedeljak je Rusija najavila da će u Alepu od 20. oktobra uvesti humanitarnu pauzu od 8 do 16 časova po lokalnom vremenu i zaustaviti svoje vazdušne napade kako bi civili mogli da izađu iz istočnog dela grada koji drže teroristi i da bi humanitarni konvoji bezbedno došli do onih koji ostaju u gradu.

  „Nadamo se da će Sjedinjene Američke Države i druge zainteresovane strane uticati na lidere naoružanih grupa i obezbediti evakuaciju bolesnih i ranjenih, kao i izlazak civila i boraca iz grada Alepa“, izjavio je načelnik Glavnog operativnog direktorata ruskog Generalštaba general-pukovnik Sergej Rudskoj.

  On je dodao da su Rusija i Sirija ispunile sve svoje obaveze prema humanitarnoj operaciji u Alepu.

  Humanitarna pauza u Alepu će 20. oktobra biti produžena za tri sata nakon zahteva međunarodnih organizacija, rekao je Rudskoj.

  „Nakon brojnih zahteva predstavnika međunarodnih organizacija doneta je odluka da se humanitarna pauza produži za tri sata, do 19 časova“, dodao je Rudskoj.

   

  Tagovi:
  humanitarne pauze, civili, evakuacija, Sergej Rudskoj, Alep, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga