09:20 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 152
  Pratite nas

  Komandant posade beloruskog aviona koji su ukrajinske vlasti prinudile da se vrati u Kijev potvrdio je informaciju o pretnji da će biti angažovani lovci ukoliko se letelica ne prizemlji.

  „Komuniciramo s dispečerima na engleskom, ali u ovom slučaju on je stupio u vezu s nama na ruskom jeziku. Bili smo u sektoru Kijeva. Stupio je u vezu s nama i saopštio da moramo da se vratimo na aerodrom Žuljani“, rekao je glavni pilot Viktor Šišlo u programu beloruske televizije.

  „On je rekao da ćemo razloge saznati na zemlji, a da će se, ukoliko ne budemo ispunili naredbu da se vratimo, u vazduh vinuti lovci“, nastavio je pilot.

  Šišlo je naveo da se posada rukovodila bezbednošću putnika. „Na osnovu svih dokumenata o upravljanju, moramo da ispunimo komande dispečera. Na prvom mestu nam je bezbednost leta, i ona je bila poštovana sto odsto“, rekao je on.

  U petak su ukrajinske vlasti bez objašnjenja vratile avion „Belavije“ na aerodrom Žuljani. Kijev je pretio da će angažovati lovce ukoliko komandant posade „boinga“ ne ispuni naredbu. 

  Kada je avion sleteo, iz njega su izveli putnika, jermenskog državljanina, a to je, prema navodima ukrajinskih medija, bio poznati „antimajdanovac“ Armen Martirosjan.

  Tagovi:
  ukrajinske vlasti, antimajdan, putnički avion, pretnja, avion, Belavija, Jermenija, Kijev, Belorusija, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga