10:25 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 140
  Pratite nas

  Rusija je započela kontakte sa ljudima koji bi mogli da uđu u tim novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i nada se da će nova američka administracija imati novi pristup prema Siriji koji će omogućiti da se efikasnije rešavaju problemi, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Mihail Bogdanov.

  „Nadam se da će se danas održati važan i konstruktivan razgovor ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Džona Kerija. Ovo je prekretnica kada dolazi novi tim novoizabranog predsednika Donalda Trampa. Mi sada u Vašingtonu počinjemo kontakte sa ljudima koji će verovatno pomagati novom predsedniku“, istakao je Bogdanov.

  On je dodao da je ovaj prelazni period koji će trajati do inauguracije novog predsednika SAD krajem januara „veoma odgovoran“.

  „Nadamo se da će odlazeća i dolazeća administracija poći od činjenice da bez Rusije ne može da se reši problem i mi smo spremni za otvoren dijalog. Nadamo se da će se pojaviti novi pristupi koji će omogućiti da se efikasnije reše ova pitanja na usaglašen način“, rekao je zamenik šefa ruske diplomatije.

  Lavrov i Keri će u Limi razmatrati humanitarne probleme u Siriji

  Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri će na sastanku u Limi raspravljati o čitavom nizu pitanja vezanih za Siriju, uključujući i koordinaciju zajedničkih napora i rešavanje humanitarnih problema, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov.

  Očekuje se da će susret Lavrova i Kerija na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APES) u Peruu biti održan u noći između 17. i 18. novembra.

  „Oni će razmatrati o svim sirijskim pitanjima. Mislim da će imati vremena da razgovaraju o svim pitanjima u vezi sa Sirijom: i borbu protiv terorista i našu koordinaciju na tom planu, humanitarne probleme i pitanja političkog rešavanja“, rekao je Bogdanov novinarima.

  Tagovi:
  rat u Siriji, Azijsko-pacifička ekonomska saradnja, Mihail Bogdanov, Lima, Peru
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga