03:01 11 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Piše
  309430
  Pratite nas

  Bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani govorio je u intervjuu za Si-En-En u petak kako je izgledala njegova poseta Beogradu, prenosi N1.

  Đulijani je u aprilu 2012. godine boravio u Beogradu kako bi dao dao savete za bolji razvoj grada, kao i savete Aleksandru Vučiću, koji je tada bio kandidat za gradonačelnika.

  U intervjuima koje je davao u to vreme, Đulijani je rekao da je plaćen od jedne kompanije iz Londona kako bi učestvovao u sastavljanju plana za ekonomski razvoj Beograda. U medijskim izveštajima iz 2012. godine stoji da je Vučić, tada kandidat za gradonačelnika glavnog grada, pozvao Đulijanija u Beograd, kako bi dobio savete od njega, navodi N1.

  On za Si-En-En kaže da ga je londonska kompanija pozvala i da je njegov tim razmotrio ponudu i utvrdio da može da pruži korisne savete za razvoj Beograda.

  „Nisam bio tamo kako bi im dao adresu agencije za odnose s javnošću. Otišao sam i održao veoma značajan govor o jednoj oblasti, što je savršeno u skladu sa zakonom. Ne znam šta sam uradio pogrešno. Niti kako to može biti ocenjeno kao pogrešno“, kaže Đulijani.

  U intervjuu za Si-En-En Đulijani ističe da se ponašao veoma časno i, kako navodi, hrabro jer je tada poručio:

  „Mislim da je trebalo da vas bombarduju“, misleći na NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine.

  „Koliko ljudi ode u neki grad i kaže: Ja mislim da je bilo u redu što su vas bombardovali. Znate li koliko često sam ja to radio?“, naglasio je on.

  Rudolf Đulijani je ozbiljan kandidat za mesto državnog sekretara SAD, ali ga zbog veza po svetu očekuju iste kritike koje je on upućivao Hilari Klinton, piše AP.

   

  Tagovi:
  đulijani, svet
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga