05:02 28 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 29
  Pratite nas

  Američki predsednik Donald Tramp obećao je danas da će uvek podržavati Izrael i jevrejski narod.

  „Kao predsednik SAD uvek ću biti s jevrejskim narodom. I uvek ću biti s našim velikim prijateljem i partnerom – državom Izrael“, rekao je Tramp nastupajući u Kongresu SAD na ceremoniji u znak sećanja na žrtve holokausta. 

  Američki predsednik je obećao da će se boriti protiv antisemitizma, u koji je uvrstio i negiranje holokausta.

  „Ovo je moje obećanje vama: borićemo se protiv antisemitizma. Osuđivaćemo mržnju. Svedočićemo i delovaćemo“, rekao je Tramp. 

  Američki predsednik je podsetio da su u godinama Drugog svetskog rata nacisti su ubili šest miliona Jevreja, a da je još više ljudi bilo zatočeno u koncentracionim logorima.

  „Čak i danas ima onih koji žele da zaborave prošlost, koji osećaju totalnu mržnju koja je pratila holokaust od prvog dana. I čak i danas ima onih koji vrše to užasno zlo“, rekao je Tramp. 

  Negiranje holokausta američki predsednik je nazvao „jednom od mnogih formi antisemitizma koji se nastavlja širom sveta“. Prema njegovim rečima, antisemitizam je vidljiv i na univerzitetima i u javnim parkovima. 

  „Čak i gore od toga – antisemitizam se ispoljava kada teroristi napadaju jevrejske zajednice ili kada agresori prete Izraelu potpunim uništenjem“, rekao je Tramp. 


  Tagovi:
  antisemitizam, holokaust, Jevreji, Kongres SAD, Donald Tramp, Izrael
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga