02:04 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  2128
  Pratite nas

  Hilari Klinton tvrdi da su pismo šefa FBI Džejmsa Komija od 28. oktobra i „ruski Vikiliks“ izazvali sumnju u ljudima koji su hteli da glasaju za nju, ali su se na kraju uplašili.

  Bivša predsednička kandidatkinja takođe je izjavila da bi ona postala predsednik da su izbori održani 27. oktobra,.

  „To nije bila idealna kampanja — takve ne postoje. Ali ja sam bila na putu ka pobedi kada je pismo Džima Komija 28. oktobra zajedno sa ruskim ’Vikiliksom‘ izazvalo sumnju u glavama ljudi koji bi glasali za mene, ali su se uplašili. I dokaz za ovo mešanje je, mislim, očigledan i ubedljiv“, rekla je Klintonova.

  Bivša predsednička kandidatkinja je dodala da su na taj način prevazišli mnogo toga za vreme kampanje.

  „Prevazišli smo veliki priliv negativnosti, lažnih analogija i još mnogo toga. Kako je zaključio Nejt Silver, koji ne radi za mene, već je veoma kredibilan nezavisni analitičar, da su izbori održani 27. oktobra, ja bih bila vaš predsednik. Ali nisu se održali (27. oktobra). I 28. oktobra su se desile mnoge sumnjive stvari.“

  Klintonova je pozvala ljude da se „zapitaju o tome“.

  „Za jedan ili dva sata nakon što su objavljeni podaci ’Holivudskog pristupa‘, ’Vikiliks‘ je objavio mejlove Džona Podeste, koje je ukrala Rusija. Kakva slučajnost. Mislim, da je tako nešto naprosto nemoguće izmisliti. Da li smo mi pravili greške? Naravno. Da li sam ja grešila? O, Bože, jesam. Pročitaćete moje priznanje i molbu za oproštaj“, izjavila je ona i dodala:

  „Ali razlog zbog koga verujem da smo izgubili je umešanost koja se desila poslednjih deset dana. I mislim da znate da sam bila u vođstvu u ranom glasanju. Imala sam jake pozicije ne samo prema našim istraživanjima i analizi podataka, već i prema anketama širom zemlje u pogledu neophodnih glasova i glasova elektora.“

  Slično:

  Da li je Putin vrteo Hilari oko malog prsta
  Ko je insajder Vikiliksa u Vašingtonu?
  Tagovi:
  poraz, razlozi, Vikiliks, Hilari Klinton
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga