21:26 18 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  2014
  Pratite nas

  U borbama sa teroristima u području Vahat poginulo je 58 pripadnika MUP-a Egipta, uključujući 23 oficira i 35 redovnih policajaca, saopštio je portal „Masravi“, pozivajući se na izvor u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

  Oklopno vozilo Tigar
  © Sputnik / Alexey Filippov

  Poginuli su služili u redovnoj policiji i u specijalnim snagama. Među poginulima su: elita specijalnih snaga, oficiri koji imaju veliko iskustvo u borbi protiv terorističkih grupa. Pritom, vlasti Egipta još uvek nizu zvanično saopštile broj poginulih i ranjenih.

  Policajci su bili meta napada dok su izvodili operaciju za neutralisanje terorističkih ćelija koje se kriju u pustinjama Vahat, 135 kilometara od Kaira. Ova ćelija je umešana u izvođenje nekoliko terorističkih napada i smatra se jednom od najopasnijih u Egiptu. Kada su policajci došli na lice mesta, militanti su otvorili vatru na njih iz teškog naoružanja.

  Generalni tužilac Egipta je naložio tužilaštvu da odmah sprovede istragu. Ranije je saopšteno da je specijalna operacija završena, policija i vojska vrše čišćenje područja 100 kilometara oko mesta sukoba.  

   

  Tagovi:
  Egipat
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga