16:21 14 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1226
  Pratite nas

  Pošto seks-skandali u koje su umešani brojni biznismeni, političari i zvezde Holivuda ne silaze sa naslovnih strana vodećih medija, Monika Levinski je odlučila da rasvetli pozadinu skandala sa bivšim američkim predsednikom čiji je bila akter pre dvadeset godina.

  Monika Levinski priznala je „Ivning standardu“ da je, otkad se njena afera sa Bilom Klintonom pojavila u javnosti, postala žrtva maltretiranja, brojnih neslanih šala i verbalnog uznemiravanja.

  Monika Levinski 1999. godine
  © AP Photo / /Soile Kallio

  Aktivistkinja i TV lice u to vreme nije znala kako da se zaštiti i osećala se potpuno bespomoćno.

  Monika Levinski je otkrila da ju je skandal u vezi sa njenom aferom sa Klintonom transformisao od privatnog lica u „globalno poznatu i javno poniženu osobu“.

  Ona veruje da je ponašanje ljudi prema njoj, a naročito njihova nastojanja da je ponize što je više moguće, povezano sa „kulturom niz čiji ponor već dugo padamo — onom koja je rasprostranila sramotu i ponižavanje, a upravo je ona u srži siledžijskog ponašanja“.

  Posle svega što je proživela, Monika Levinski je spremna da pomogne ženama u sličnoj situaciji koje su žrtve verbalnog zlostavljanja i neslanih šala, odnosno „kulture zlostavljanja“ kako kaže.

  Od 2014. godine ona je aktivistkinja u „Dajana avord“ kampanji protiv zlostavljanja čiji je cilj pomoć tinejdžerkama i drugim ženama da se zaštite.

  Monika Levinski bila je 22-godišnja pripravnica Bele kuće kad je upoznala tada 49-godišnjeg Klintona. Nakon što je Klinton negirao da je bio u seksualnoj vezi sa njom, postala je centar skandala i izgubila posao, a nijedan poslodavac nije hteo da je zaposli.

  Tagovi:
  seks skandal, zlostavljanje, Monika Levinski, Bil Klinton, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga