16:11 03 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1025
  Pratite nas

  Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov smatra da je takozvani američki „izveštaj o Kremlju“ pokušaj da se izvrši uticaj na izbore za predsednika Rusije, ali da, po njegovom mišljenju, nikakvog uticaja neće biti.

  „Mi zaista smatramo da je to direktan i očigledan pokušaj da se nešto uradi uoči izbora kako bi se uticalo na njih“, rekao je predstavnik Kremlja novinarima, komentarišući takozvani „izveštaj Kremlja“.

  „Mi se s tim ne slažemo, i ubeđeni smo da neće biti nikakvog uticaja“, naglasio je Peskov.

  Prema njegovom mišljenju, „samo objavljivanje spiska ne znači ništa, dokument nije još jedan talas sankcija“.

  „Naravno, potrebno je pogledati i analizirati kakve akcije će uslediti nakon objavljivanja. Sve to će se analizirati u Moskvi kako bi se, u svakom slučaju, i naši interesi i interesi naših kompanija osigurali na maksimalan način“, obećao je predstavnik Kremlja.

  Američka administracija će danas, kako se očekuje, predstaviti Kongresu takozvani izveštaj o Kremlju — spisak zvaničnih lica, političara i uspešnih biznismena sa analizom njihove povezanosti sa ruskim vlastima. Na osnovu njega će Vašington doneti odluku o novim sankcijama, kako protiv fizičkih tako i protiv kompanija iz energetskog, vojnog i finansijskog sektora, kao i prema specijalnim službama.

  Tagovi:
  Dmitrij Peskov, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga