12:30 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  11419
  Pratite nas

  Rusija je prirodni saveznik SAD i zapadnog sveta koji je primoran da se štiti od pravih i realnih protivnika, a to su Kina, Iran i Turska, izjavio je bivši savetnik američkog predsednika za politička i strateška pitanja Stiven Benon.

  „Borio sam se sa Rusima za vreme Hladnog rata kada sam bio oficir u podmornici, a zatim sam u Pentagonu radio na razoružavanju. Poznajem ih i znam da Rusija ima niži BDP nego što je to slučaj sa, recimo, Italijom ili državom Njujork. Rusija nije u stanju da nam preti sve dok je naš prirodni saveznik“, rekao je on.

  Istovremeno, naglasio je Benon, nema smisla brinuti za Krim koji je pao u ruke Rusije, jer se pravi neprijatelji nalaze u Pekingu, Teheranu i Ankari, a kao primer naveo je projekat „Put svile“, koji će objediniti sve te tri zemlje koje su ujedno i ratne civilizacije i u suprotnosti sa jevrejsko-hrišćanskom kulturom.

  „Rusija je bela i antiislamska zemlja koja pripada našem evroameričkom svetu, koji mora da se čuva realnih protivnika“, istakao je Benon.

  Benon je bio ključni igrač u timu Donalda Trampa za vreme njegove predizborne kampanje i smatra se da je upravo on pomogao Trampu da postane predsednik.

  Tagovi:
  partnerstvo, saveznik, Stiv Benon
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga