20:35 30 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1280
  Pratite nas

  Nakon što je Ambasada Ekvadora u Londonu onemogućila osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu da koristi internet, svetski „zviždač“ isključen je iz virtuelnog sveta. Čuveni holivudski glumac i politički aktivista Deni Glaver rekao je za Sputnjik da je odluka da se Asanž ućutka pokušaj da se spreči širenje „neprijatnih informacija“.

  Prema rečima predstavnika ekvadorske ambasade, odluka da se Asanžu oduzme mogućnost upotrebe interneta doneta je nakon što je 46-godišnji Australijanac narušio odredbe prethodnog sporazuma — da neće kompromitovati odnose Ekvadora sa zapadnim zemljama.

  Čuveni holivudski glumac i politički aktivista Deni Glaver je za Sputnjik izjavio da je ova odluka da se Asanž „ućutka“ zapravo pokušaj da se spreči širenje „neprijatnih informacija“.

  „To je udar na slobodu govora i pravo na informisanje“, izjavio je Glaver i dodao da je to udarac i na sve ono što je dosad Asanž objavio.

  „To nije samo ućutkivanje Asanža, već i drugih ljudi koji se bave objavljivanjem istine koju neki žele da sakriju od nas“, revoltiran je holivudski glumac.

  Asanž je primer šta se dešava onima koji vole istinu i onima koji koriste alternativne načine širenja informacija.

  Bez obzira što je 71-godišnjem Glaveru u Holivudu savetovano da se drži podalje od politike, glumac ističe da dok je pri zdravoj pameti neće popustiti i da neće biti samo nemi posmatrač.

  „Imam svoj glas, svoje ideje i osećanja koji se često podudaraju sa onim što misle i osećaju drugi ljudi. Smatram da je moja obaveza da delim sa drugima ono što znam i ono što mislim“, naglasio je glumac.

  Tagovi:
  ućutkivanje, istina, Asanž
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga