09:54 14 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 02
  Pratite nas

  Izvršni direktor i osnivač „Fejsbuka“ Mark Zakerberg danas je nastavio svedočenje u američkom Kongresu i otkrio da su i njegovi lični podaci bili među informacijama prodatim, kako je naveo, malicioznim trećim stranama.

  Zakerberg je članovima Kongresa kazao da je neizbežno da će doći do regulative u industriji društvenih medija.

  „Internet ima rastući značaj širom sveta u životima ljudi i mislim da je neizbežno da će biti potrebna neka regulativa“, rekao je on u svedočenju pred Komitetom za energetiku i trgovinu Predstavničkog doma Kongresa.

  „Moj stav nije da ne bi trebalo da bude regulative, već takođe smatram da treba biti oprezan u vezi toga kakva se regulativa postavlja“, naveo je Zakerberg.

  On je kazao da veće, dominantnije kompanije kao „Fejsbuk“ imaju resurse da se povinuju vladinoj regulativi, ali da bi to moglo biti teže za manje startap kompanije.

  Zakerberg je prvog dana u svedočenju pred Kongresom rekao da je napravio grešku i da mu je žao što „Fejsbuk“ nije uspeo da zaštiti svoje korisnike i njihovu privatnost.

  U uvodnoj reči pred Kongresom, gde svedoči o skandalu sa firmom za analizu podataka „Kembridž analitika“, kada su procureli podaci više od 50 miliona korisnika društvene mreže Fejsbuk, Zakerberg je kazao da je sada jasno da nisu uradili dovoljno da spreče da se ovakve stvari koriste i u loše svrhe.

  Tanjug

  Tagovi:
  Kongres SAD, Fejsbuk, Mark Zakerberg
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga