21:13 26 Jun 2019
Slušajte Sputnik
  Paljba iz haubica na taktičkim vežbama Istočnog vojnog okruga

  Ko napadne Rusiju i još dve zemlje, čeka ga košmar

  © Sputnik / Denis Gukov
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 1864

  Švedski list „Svenska dagbladet“ objavio je članak u kojem objašnjava šta bi moglo da sačeka potencijalnog napadača u slučaju da pokrene ofanzivu na Rusiju.

  Naime, kako navodi list, napad na Rusiju pretvorio bi se u pravi košmar za potencijalnog napadača, a kao glavni razlog navedeni su geografski uslovi i klimatske neprilike.

  Pored toga, Rusi imaju izuzetno veliko iskustvo u vođenju totalnih ratova, ali i u organizovanju partizanskih borbi.

  Pored Rusije, švedski list je naveo još dve zemlje koje bi predstavljale pravu noćnu moru za potencijalnog napadača, a to su Švajcarska i Novi Zeland.

  Švajcarska bi bila košmar za bilo kog protivnika jer se nalazi usred Alpa i to ju je činilo nepristupačnom za osvajače tokom cele njene istorije. Takođe, iako tamošnja vojska broji svega 150.000 ljudi, radi odbrane u svakom trenutku oružja je spremno da se lati preko četiri miliona ljudi.

  Sa Novim Zelandom je situacija malo drugačija, budući da je reč o ostrvu koje je udaljeno 1.600 kilometara od najbližeg kopna — Australije, dok je od ostatka sveta još dalje.

  Upravo ta razdaljina bi predstavljala neverovatan izazov za bilo kog osvajača kada se uzme u obzir snabdevanje vojske municijom i ostalim potrepštinama.

  Tagovi:
  odbrana od agresora, Novi Zeland, Švedska, Švajcarska, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga