05:15 25 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 0 0
  Pratite nas

  Vlada Velike Britanije upozorila je svoje građane da u Turskoj postoji velika opasnost od terorističkih napada, zbog čega se savetuje da izbegavaju tu zemlju.

  U saopštenju vlade turisti se upozoravaju da se odlaskom u popularna odredišta izlažu potencijalnim terorističkim napadima, prenosi britanski mediji.

  U saopštenju izdatom u petak, turistima se savetuje da izbegavaju velike gužve u gradovima poput Istanbula i podseća se da će se u toj zemlji predsednički i parlamentarni izbori održati 24. juna, što može pokrenuti brojne proteste širom zemlje.

  Britanska vlada upozorila je i da se ne putuje u mesta koja se nalaze 10 kilometara od granice sa Sirijom, kao i da je moguće da će teroristi izvoditi napade na jugu i istoku zemlje, u Ankari i Istanbulu.

  „Terorističke grupe, uključujući ISIL i TAK, javno su pretile napadima na značajne turističke lokacije”, navodi se u saopštenju i dodaje da je najviše ugrožen avionski saobraćaj, zbog čega se britanskim državljanima savetuje da u potpunosti sarađuju sa aerodromskim osobljem.

  „Budite oprezni, pratiti savete lokalnih organa bezbednosti, pratite medijske izveštaje i nastavite sa ažuriranjem ovog savetovanja za putovanja“, navodi se u saopštenju Forin ofisa.    

  Tagovi:
  Britanija, upozorenje, Turska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga