10:23 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Antiteroristička operacija Rusije u Siriji (44)
  0 160
  Pratite nas

  Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji organizovao je podelu humanitarne pomoći u naselju El Šiha u provinciji Hami.

  Centar navodi da se naselje nalazi u planinskom području nedaleko od granice sa provincijom Latakijom. Uslovi života ovde su prilično složeni, pa je akcija ruskih vojnika privukla veliku pažnju meštana. Okupilo se na stotine ljudi. Za pola sata podeljeno je skoro 500 pakovanja sa konzervama mesa, pirinča i brašna.

  Osim toga, ruski vojni lekari su od jutra organizovali prijemni centar za pacijente u zgradi mesne administracije.

  „Mnogo se zahvaljujemo našim ruskim prijateljima za pomoć i podršku. Najvažnija stvar je da se naša zemlja oslobađa od terorista. Moj muž radi u Damasku. Ja sama gajim decu. Imam ih četvoro. Oni su često bolesni, nemamo lekara, a lekovi su vrlo skupi“, rekla je jedna od žena novinarima.

  Kako je rekao načelnik Odeljenja za medicinsku pomoć Grupe za formiranje i isporuku humanitarne pomoći Centra Pavel Alimov, stanovnici se uglavnom žale na prehlade kod dece. To je povezano sa smanjenjem imuniteta zbog loše situacije i loše ishrane. Odrasli dolaze sa posledicama povreda od mina i eksplozija, rana od vatrenog oružja i promena mišićno-skeletnog sistema.

  Prema rečima predstavnika Centra za pomirenje, humanitarne akcije će biti nastavljene u ovom mestu, kao i u drugim naseljima provincije Hame. 

  Tema:
  Antiteroristička operacija Rusije u Siriji (44)
  Tagovi:
  Humanitarna pomoć, Centar za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji, Hama, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga