07:28 21 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Sečenje šunke.

  Lažni saudijski princ pao zbog slanine

  © Foto : Pixabay
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1381

  Američkog prevaranta, koji se oko 30 godina predstavljao kao saudijski princ, izdala je njegova ljubav prema slanini, piše „Dejli mejl“.

  Entoni Žinjak se rodio u Kolumbiji, ali ga je usvojila američka porodica i odrastao je u SAD. Za prevare je bio osuđen 2008. godine, jer je naneo štetu hotelu i nekolicini kompanija u visini od 10 hiljada dolara. Već tada se predstavljao kao princ i varao okolinu.

  Tokom procesa je otkriveno da je muškarac manipulisao ljudima od 1991. godine uz pomoć lažnog identiteta. On je već tada imao penthaus u Majamiju i veliki broj raskošnih automobila. U ovom slučaju je odlučeno da bude oslobođen uz kauciju.

  Poslednja epizoda koja je dovela do suda desila se u martu 2017. godine. Jedan od zaposlenih kod Žinjaka se povezao sa američkim preduzimačem Džefrijem Saferom. On ga je obavestio da nasledni princ Saudijske Arabije želi da uloži u letovalište saferta 440 miliona dolara.

  Amerikanac je poverovao i pozvao princa u goste. Prevarant je došao u najnovijem ferariju sa diplomatskim tablicama (kupljenim na Ibeju). U avgustu je sâm Safer boravio u penthausu Žinjaka. Za vreme tog susreta „princ“ je pokazao lažno pismo banke Dubaija koja garantuje 600 miliona dolara.

  Istog meseca oni su se sreli u Aspenu. Tamo je Safer po prvi put osetio da nešto nije u redu. On je primetio da investitor iz muslimanske zemlje jede svinjetinu. Investitor je zatražio od službe bezbednosti da proveri prevaranta i on je odmah bio otkriven.

  Nakon žalbe Safera, policija Floride je pokrenula sopstveni istragu. U novembru 2017. godine Žinjak je uhapšen na aerodromu na koji je došao pod lažnim imenom. U njegovom penthausupronađene su vizitkarte sa različitim imenima, lažni diplomatski brojevi, kreditne kartice, hiljade dolara.

  Tagovi:
  slanina, Saudijska Arabija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga