23:46 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1381
  Pratite nas

  Američkog prevaranta, koji se oko 30 godina predstavljao kao saudijski princ, izdala je njegova ljubav prema slanini, piše „Dejli mejl“.

  Entoni Žinjak se rodio u Kolumbiji, ali ga je usvojila američka porodica i odrastao je u SAD. Za prevare je bio osuđen 2008. godine, jer je naneo štetu hotelu i nekolicini kompanija u visini od 10 hiljada dolara. Već tada se predstavljao kao princ i varao okolinu.

  Tokom procesa je otkriveno da je muškarac manipulisao ljudima od 1991. godine uz pomoć lažnog identiteta. On je već tada imao penthaus u Majamiju i veliki broj raskošnih automobila. U ovom slučaju je odlučeno da bude oslobođen uz kauciju.

  Poslednja epizoda koja je dovela do suda desila se u martu 2017. godine. Jedan od zaposlenih kod Žinjaka se povezao sa američkim preduzimačem Džefrijem Saferom. On ga je obavestio da nasledni princ Saudijske Arabije želi da uloži u letovalište saferta 440 miliona dolara.

  Amerikanac je poverovao i pozvao princa u goste. Prevarant je došao u najnovijem ferariju sa diplomatskim tablicama (kupljenim na Ibeju). U avgustu je sâm Safer boravio u penthausu Žinjaka. Za vreme tog susreta „princ“ je pokazao lažno pismo banke Dubaija koja garantuje 600 miliona dolara.

  Istog meseca oni su se sreli u Aspenu. Tamo je Safer po prvi put osetio da nešto nije u redu. On je primetio da investitor iz muslimanske zemlje jede svinjetinu. Investitor je zatražio od službe bezbednosti da proveri prevaranta i on je odmah bio otkriven.

  Nakon žalbe Safera, policija Floride je pokrenula sopstveni istragu. U novembru 2017. godine Žinjak je uhapšen na aerodromu na koji je došao pod lažnim imenom. U njegovom penthausupronađene su vizitkarte sa različitim imenima, lažni diplomatski brojevi, kreditne kartice, hiljade dolara.

  Tagovi:
  slanina, Saudijska Arabija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga