02:52 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  3127
  Pratite nas

  Rusija nije jedina zemlja koja pokušava da utiče na političku situaciju u Americi, postoje i druge države koje imaju takve mogućnosti i razmatraju tu opciju, izjavio je direktor američke nacionalne obaveštajne službe Den Kouts.

  Iako nije precizirao o kojim zemljama je reč, Kouts je rekao da Vašington pomno prati sve moguće varijante i spreman je da adekvatno odreaguje.

  Istovremeno, Kouts je istakao da Rusija i dalje vodi obimnu kampanju sa ciljem da se umeša u predstojeće unutarpartijske izbore koji su planirani za novembar ove godine.

  Upitan da precizira ko se tačno iz Rusije meša u američke izbore, Kouts je rekao da to čine i fizička lica, ali i predstavnici ruskih vlasti.

  Prema njegovim rečima, obaveštajne službe takođe su upućene u situaciju sa pokušajima da se hakuju nalozi američkih zvaničnika kako bi se razotkrila bilo kakva informacija.

  On je, međutim, ocenio i da ovogodišnji pokušaji Rusije da se umeša u izbore nisu toliko agresivni kao što je to bio slučaj sa predsedničkim izborima 2016. godine.

  Tagovi:
  mešanje u unutrašnje stvari, izbori, Den Kouts
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga