11:20 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 220
  Pratite nas

  Premijer Državnog saveta Kine Li Kećijang izjavio je u sredu, tokom sastanka s predsednicom 73. sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Marijom Fernandom Espinoza Garsez, da UN i Svetska trgovinska organizacija treba da se reformišu, ali i da treba sačuvati postojeći poredak u svetu.

  „STO, UN i druge organizacije neophodno je usavršiti i reformisati, ali to ne znači da treba rušiti i počinjati od nule. Neophodno je sprovesti reforme, uz očuvanje poretka uspostavljenog nakon Drugog svetskog rata, na osnovu važnih principa, kao što su Povelja UN i slobodna trgovina“, izjavio je Li Kećijang, a prenelo Ministarstvo inostranih poslova Kine. 

  Predsednica Generalne skupštine UN je navela da „Ujedinjene nacije nameravaju da sarađuju s Kinom i svim drugim zemljama, radi očuvanja poretka zasnovanog na pravilima i utvrđenim principima, radi unapređivanja slobodne trgovine u okvirima međunarodnog zakonodavstva i pravila Svetske trgovinske organizacije, kao i da unapređuju ekonomsku globalizaciju pogodnu za sve i da se zajedno sa svim stranama suprotstavljaju izazovima i da doprinose miru, stabilnosti, razvoju i procvatu u celom svetu. 


  Tagovi:
  reforme, Ujedinjene nacije, Svetska trgovinska organizacija, Li Kećang, Kina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga