15:00 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1541
  Pratite nas

  Teroristi DAEŠ-a i Nusra fronta se kriju u kampu za izbeglice Rukban na granici sa Jordanom, koristeći ih, uz znanje američkih vojnika, kao živi štit, saopštila je zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova.

  „U najveći kamp za privremeno raseljena lica Rukban u blizini granice sa Jordanom sirijske vlasti i UN i dalje nemaju pristupa. Među civilima koji su tamo faktički taoci kriju se, koristeći ih kao živi štit, DAEŠ-ovci, njih nekoliko stotina, kao i pripadnici Nusra fronta, koji koriste i teško naoružanje. Sve to se dešava, nažalost, i mi imamo informacije koje potvrđuju da se to radi sa znanjem američkih vojnika koji kontolišu zonu od 55 kilometara oko nelegalne baze u Tanfu na sirijskoj teritoriji“, rekla je Zaharova.

  Podsetimo, američke snage se u Siriji nalaze bez dozvole zvaničnog Damaska.

  Portparolka MIP-a Rusije je dodala i da je Rusija primetila u Avganistanu da nepoznati helikopteri dopremaju oružje talibanima i DAEŠ-u, koji međusobno sarađuju.

  „Između ostalog, prema tvrdnjama avganistanskih medija i lokalnog stanovništva, takvi letovi u poslednje vreme su zabeleženi u provinciji Sari Pul“, navela je Zaharova.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga