16:11 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 146
  Pratite nas

  Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli pozvala je sve zemlje da obezbede da se takozvana Islamska država suoči sa „trajnim porazom“ i naglasila da će SAD produbiti partnerstvo sa zemljama koje se bore protiv terorizma „kada je neophodna sila“.

  Ona je na sednici Saveta bezbednosti održanoj u četvrtak rekla da je ideologija te ekstremističke grupe ukorenjena u „novim delovima sveta“, ukazujući da se radi o neprijatelju koji se prilagođava i koji traži „neosvojene prostore“ u svetu, prenosi AP.

  „Borba protiv terorizma će se odvijati u različitim oblicima, ali ishod je siguran. SAD će nastaviti da bude sila u borbi protiv ID i Al Kaide, dok ne pobedimo tu pretnju", rekla je Hejlijeva, prenosi Tanjug.

  Šef Kancelarije UN za borbu protiv terorizma Vladimir Voronkov izjavio je da ID nastavlja da predstavlja ozbiljan izazov, „posebno tokom transformacije u tajnu mrežu“ i upozorio da će rastuća pretnja od pripadnika ekstremističkih grupa biti „raznolika i teško predvidiva“.

  Iako je otežano finansiranje ID, rekao je Voronkov, ta grupa i dalje kanališe sredstva preko granica, najčešće preko posrednih zemalja, do konačnog odredišta.

   

  Tagovi:
  Niki Hejli
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga