14:31 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  2030
  Pratite nas

  Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da nema nameru da uzmiče pred Rusijom, te da će zapadni savez ostati na čvrstoj, ali pravednoj liniji prema Moskvi, dok nastavlja da prima bivše sovjetske države.

  „Za nas nije kontradiktorno biti čvrst u pristupu Rusiji, kao što jesmo, i istovremeno tražiti dijalog“, rekao je šef NATO-a publici u Fondaciji „Heritidž“, konzervativnom tink-tenku u Vašingtonu, preneo je „Glas Amerike“.

  Naglašavajući da NATO ne želi konfrontaciju, Stoltenberg je veliki deo krivice za loše odnose pripisao Moskvi i njenoj spremnosti da „upotrebi vojnu silu protiv suseda“.

  „Vidimo Rusiju koja obnavlja staru moć, koja ulaže u različite kapacitete i u obaveštajne službe“, kazao je generalni sekretar NATO-a.

  To je razlog, naveo je Stoltenberg, što su NATO saveznici počeli da ulažu više u odbranu, prvi put od kraja Hladnog rata.

  Napetost između Rusije i Zapada je stalno rasla od kada je ruska vojska pre više od deset godina ušla u Gruziju, a dosegla je vrhunac posle pripajanja Krima Rusiji 2014. godine.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga