02:22 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 013
  Pratite nas

  Teroristi su isporučili dva kontejnera sa hlorom u silose nedaleko od sirijskog grada Hame i planiraju da ih iskoriste za insceniranje upotrebe hemijskog oružja od strane snaga sirijske vlade protiv civilnog stanovništva, saopštio je načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, general-pukovnik Vladimir Savčenko.

  „Teroristi su isporučili dva kontejnera sa hlorom u silose u severnom delu sela Kalat el Madik, koji se nalazi 20 kilometara zapadno od grada Hame. Teroristi planiraju da iskoriste otrovnu supstancu kako bi inscenirali upotrebu hemijskog oružja od strane snaga sirijske vlade protiv civila“, rekao je Savčenko.

  „Prema informacijama koju je dobio ruski Centar za pomirenje, teroristi grupa Ahrar el Šam i Džejš el Iza pripremaju u zoni deeskalacije Idlib nove provokacije uz upotrebu otrovnih supstanci“, istakao je on.

  Početkom nedelje Savčenko je već davao slične informacije, ali vezane za druga naselja. On je rekao da je u gradove Azaz, Marea i Čobanbej provincije Alep stiglo nekoliko desetina pripadnika organizacije „Beli šlemovi“ i da su u ta naselja iz grada Džisr el Šugur u provinciji Idlib u zatvorenim kamionima isporučeni kontejneri sa otrovnim materijama, verovatno hlorom.

  Tagovi:
  insceniranje, otrovne supstance, Vladimir Savčenko, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga