23:34 05 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1480
  Pratite nas

  Sirijska vojska uništila je više od 270 pripadnika terorističke grupe DAEŠ u provinciji Suvejda na jugu zemlje, saopštio je predstavnik komande grupe ruskih oružanih snaga u Siriji Oleg Makarevič.

  On je rekao da je ofanzivna operacija sprovedena u teškim vremenskim uslovima na terenu, koji je ispresecan dubokim kanjonima i širokim pećinama, sa različitim vertikalnim strminama i širokim klancima“.

  „Na ovom prostoru protivnik je stvorio duboko ešalonsku, pripremljenu odbranu, koja je bila puna protivtenkovskih i snajperskih zaseda, minskih polja i manevarskih ruta. Na svim rubovima odbrane protivnik je imao skladišta municije i hrane“, rekao je predstavnik komande ruske vojske.

  Prema rečima Makareviča, operacija se zakomplikovala činjenicom da su tenkovi i teška tehnika bili ograničeni u kretanju i manevrima na ovoj teritoriji, a teroristi su imali veliki broj bacača granata, protivtenkovskih raketa i minobacače kalibra 82 mm.

  Međutim, sirijska vojska uspela je da zapleni veliku količinu oružja, uključujući i 12 američkih protivtenkovskih vođenih raketa.

  Makarevič je dodao da je većina terorista u Suvejdu stigla iz Jarmuka, Damaska, kao i iz okruga El Tanf, koji je pod kontrolom međunarodne koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

  Tagovi:
  DAEŠ, Oleg Makarevič, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga