21:13 04 April 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 28
  Pratite nas

  Papa Franja je u svom tradicionalnom božićnom obraćanju pozvao ljude da razlike među sobom smatraju bogatstvom, a ne da to bude izvor gubitaka i opasnosti.

  On je u govoru „Urbi et orbi“ (gradu i svetu) pred desetinama hiljada ljudi na Trgu Svetog Petra, pozvao na pomirenje u mestima koja razdiru sukobi, prenosi Bi-Bi-Si.

  Papa je posebno pozvao na rešavanje sukoba i pronalaženja političkog rešenja za ratove u Siriji i Jemenu, kao i za sukobe u Ukrajini i na Korejskom poluostrvu. On je poručio da se nada da će i razgovori između Izraelaca i Palestinaca biti obnovljeni i da će oni krenuti putem mira i okončati sukob koji 70 godina razdire zemlju „koju je Gospod izabrao da pokaže svoje lice ljubavi“.

  Papa Franja je rekao i da su teškoće siromašnih ključna tema za vreme njegovog pontifikata.

  I sinoć u Božićnoj poslanici papa je pozvao vernike da se odreknu pohlepe, proždrljivosti i materijalizma u vreme Božića i da se umesto toga usredsrede na poruke jednostavnosti, plemenitosti i ljubavi, preneo je Tanjug.

  „Zapitajmo se da li su nam stvarno potrebni svi ti materijalni objekti i komplikovani recepti za život? Mogu li bez svih tih nepotrebnih dodataka da živim jednostavnim životom?“, upitao je sinoć papa Franja.

  Tagovi:
  Božić, papa Franja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga