14:19 06 April 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1115
  Pratite nas

  Mnogi milijarderi izgubili su deo svog bogatstva zbog veoma turbulentne godine, a najveći gubitnik među njima je direktor kompanije „Fejsbuk“ Mark Zakerberg, koji je zbog skandala i lošeg publiciteta „lakši“ za 18,7 milijardi dolara, piše magazin „Forbs“.

  Sa druge strane, direktor kompanije „Amazon“ Džef Bezos najveći je dobitnik, jer ovu godinu završava bogatiji za 27,9 milijardi dolara, odnosno sa ukupnim bogatstvom od 126,2 milijarde američkih dolara.

  Bezosa u stopu prati japanski milijarder Tašadi Janaji, koji je zahvaljujući svojim akcijama kompanije „Uniklo“ ostvario zaradu veću za sedam milijardi dolara, prenosi Tanjug.

  Na trećem mestu najvećih dobitnika nalazi se izvršni direktor naftne kompanije „Lukoil“ Vagit Alekperov, koji je ostvario dobit od 4,6 milijardi dolara.

  Na listi gubitnika, Zakerberga prati Amanasio Ortega, osnivač kompanije „Inditeks“ koja je odgovorna za brendove kao što su „Zara“, „Berška“ i „Masimo Duti“, koji je izgubio 16,2 milijarde dolara, što je uzrokovanim lošim poslovnim izveštajima.

  Ove godine se od 14 milijardi dolara oprostio i Džordž Šefler, osnovač „Šefler auta“, a kako navodi „Forbs“, pad prodaje automobila u Evropi i Kini „očigledno je uticao na proizvođača guma i auto delova“.

  Tagovi:
  Forbsova lista najbogatijih, lista najbogatijih ljudi, Forbs, Džef Bezos, Mark Zakerberg
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga