11:18 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1336
  Pratite nas

  Najmanje 285 osoba je povređeno u sukobima između volontera i venecuelanske policije na granici Kolumbije i Venecuele, izjavio je ministar inostranih poslova Kolumbije Karlos Olmes Truhilo na konferenciji za štampu u gradu Kukuti na granici sa Venecuelom. Tokom jučerašnjeg dana na granici s Brazilom poginule su četiri osobe.

  „U ovom trenutku 285 osoba je povređeno u sukobima, uglavnom od suzavca i upotrebe nesmrtonosnog oružja. Njih 37 je hospitalizovano“, izjavio je Truhilo.

  Prema podacima šefa spoljnopolitičkog resora, među povređenima je 255 Venecuelanaca i 30 Kolumbijaca.

  Ranije je venecuelanska policija pokušala da rastera ljude koji su se okupili na mostu „Simon Bolivar“. Građani dve države su došli na most kako bi učestvovali u predaji humanitarne pomoći Venecueli. Na njih je bio bačen suzavac. Novinar Gabrijel Bastidas je saopštio da su pripadnici venecuelanske policije zapalili tri kamiona humanitarne pomoći u državi Tačiri na granici sa Kolumbijom.

  Ministar je dodao da je predsednik Kolumbije Ivan Duke naredio da se vrate kamioni sa humanitarnom pomoći.

  „Prioritet Vlade Kolumbije je zaštita ljudi u pograničnoj zoni i zato se kamioni vraćaju“, izjavio je on.

  Ta odluka je doneta i „radi zaštite humanitarne pomoći koja nije spaljena“.

  Podsetimo, nevladina organizacija „Krivični forum“ objavila je juče da su četiri čoveka poginula, a da su 24 osobe ranjene na granici Venecuele i Brazila.

  Tagovi:
  Kolumbija, Venecuela
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga