07:24 03 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1134
  Pratite nas

  Američki obaveštajci vratili su se na ideju da se o pitanjima sajber-bezbednosti sa Rusijom konsultuju putem „vruće linije“, saznaje list „Dejli bist“ pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike.

  Kako se objašnjava, ta „vruća linija“ postoji još od 2013. godine, a ustanovljena je kao instrument dijaloga u slučaju da dođe do krize u sajber-prostranstvu gde je komplikovano ustanoviti identitet napadača, ali je ta linija korišćena svega jednom, uoči predsedničkih izbora u SAD.

  „Ovaj kanal komunikacije nam je pao na pamet jer je sve veća potreba rešiti problem i biti siguran da je Rusija dobila našu poruku. Ovo je varijanta koju možemo koristiti kad shvatimo da nijedan drugi kanal ne radi. Zasad ne vidimo da je Rusija prestala da se meša“, rekao je jedan od izvora, prenosi list.

  Uprkos tome, ruski mediji podsećaju da su prethodno Ministarstvo pravde i Ministarstvo unutrašnjih poslova SAD saopštili da ne postoje nikakve činjenice koje bi dokazale da su strane vlade uticale na izbore u Kongres 2018. godine.

  Takođe su naveli da su veoma tesno sarađivali sa federalnim i regionalnim vlastima kako bi osigurali bezbednost koja će se odraziti i na naredne predsedničke izbore, koji će se održati 2020. godine.

  Takođe, mediji podsećaju i da je zvanična Moskva u više navrata odbacivala takve optužbe, nazvavši ih neosnovanim.

  Tagovi:
  sajber-prostor, obaveštajac, saradnja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga