20:19 18 Jun 2019
Slušajte Sputnik
  Zastava Pakistana

  Indija: Rusija bi mogla da utiče na Pakistan

  © AFP 2019 / Ishara S.Kodikara
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 220

  Rusija bi mogla da izvrši uticaj na Pakistan kako bi primorao Islamabad da se izbori sa terorističkim grupacijama koje se nalaze na njenoj teritoriji, izjavio je ambasador Indije u Rusiji Bala Venkateš Varma.

  „Prema našem mišljenju, uloga Rusije bi mogla da bude u tome da primora Pakistan kako teroristi više ne bi koristili teritoriju te zemlje“, istakao je.

  Varma je takođe rekao i da je Rusija zauzela veoma jasan i čvrst stav po pitanju situacije koja je nastala između Indije i Pakistana.

  „Predsednik Vladimir Putin je u razgovoru sa premijerom Indije podržao Nju Delhi kao strateškog partnera Moskve“, dodao je.

  Podsetimo, Rusija je predložila da bude posrednik u pregovorima između Indije i Pakistana i ponudila da obezbedi platformu gde bi taj dijalog bio vođen.

  Kriza između Indije i Pakistana eskalirala je 14. februara kada se jedan terorista razneo u blizini konvoja vojne policije, nakon čega su indijske snage bombardovale teritoriju Pakistana gde su bazirana uporišta terorističke organizacije čiji je bombaš bio član.


  Tagovi:
  tenzije, uticaj, Rusija, Pakistan, Indija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga