11:22 11 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 220
  Pratite nas

  Rusija bi mogla da izvrši uticaj na Pakistan kako bi primorao Islamabad da se izbori sa terorističkim grupacijama koje se nalaze na njenoj teritoriji, izjavio je ambasador Indije u Rusiji Bala Venkateš Varma.

  „Prema našem mišljenju, uloga Rusije bi mogla da bude u tome da primora Pakistan kako teroristi više ne bi koristili teritoriju te zemlje“, istakao je.

  Varma je takođe rekao i da je Rusija zauzela veoma jasan i čvrst stav po pitanju situacije koja je nastala između Indije i Pakistana.

  „Predsednik Vladimir Putin je u razgovoru sa premijerom Indije podržao Nju Delhi kao strateškog partnera Moskve“, dodao je.

  Podsetimo, Rusija je predložila da bude posrednik u pregovorima između Indije i Pakistana i ponudila da obezbedi platformu gde bi taj dijalog bio vođen.

  Kriza između Indije i Pakistana eskalirala je 14. februara kada se jedan terorista razneo u blizini konvoja vojne policije, nakon čega su indijske snage bombardovale teritoriju Pakistana gde su bazirana uporišta terorističke organizacije čiji je bombaš bio član.


  Tagovi:
  tenzije, uticaj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga