17:08 26 Jun 2019
Slušajte Sputnik
  Džamal Hašogi

  Novi dokazi: Hašogi raskomadan spaljen

  © AP Photo / Metafora Production
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1011

  Al Džazira navodi da je došla do novih saznanja koja ukazuju na to da je raskomadano telo Džamala Hašogija verovatno spaljeno u pećnici.

  Naime, kako navodi Al Džazira, pozivajući se na svoja saznanja, ali i na najnovije snimke rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu, veruje se da je telo saudijskog novinara „Vašington posta“ spaljeno na preko 1.000 stepeni, u pećnici specijalno napravljenoj najverovatnije za tu namenu.

  Podsetimo, Hašogi je nestao u oktobru 2018, kada je ušao u Ambasadu Saudijske Arabije u Istanbulu, odakle mu se gubi svaki trag. Nakon višenedeljnog pritiska, saudijska ambasada dozvolila je turskim istražiocima da uđu u zgradu i pretraže je. Međutim, kako su tada navele sve svetske agencije, ali i eksperti, to je počiniocima dalo dovoljno vremena da uklone sve dokaze.

  Nakon zgrade Ambasade pretražena je i kuća u kojoj je živeo saudijski konzul, koji je u međuvremenu napustio Tursku.

  Hašogijevo telo nikada nije nađeno, a prema navodima optužnice koja za njegovo brutalno ubistvo tereti 15 saudijskih obaveštajaca, Hašogi je ubijen u zgradi Ambasade, nakon čega je njegovo telo isečeno na delove i izneseno odatle.

  Tagovi:
  novi dokazi, Hašogi, Svet
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga