11:04 05 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1142
  Pratite nas

  Delatnost struktura Ujedinjenih nacija na teritoriji Sirije nedovoljno je efikasna kada je reč o sprečavanju snabdevanja terorista oružjem, koje se u velikoj meri prenosi pod plaštom humanitarne pomoći, izjavio je ambasador Sirije pri UN Bašar Džafari u pismu upućenom predsedniku Saveta bezbednosti UN.

  „Kolone automobila s humanitarnom pomoći koje dolaze iz inostranstva, a posebno iz Turske, i dalje se koriste kao sredstva za prevoz oružja, novca, materijalno-tehničkih sredstava, hrane i medikamenata za oružane terorističke grupe, a posebno za teroriste Nusra fronta“, naveo je Džafari u pismu. 

  Prema njegovim rečima, to se događa zato što se kontrolni mehanizam UN za Siriju pokazao kao neefikasan za ispunjavanje zadataka kao što su kontrola robe saobraćajnih sredstava u automobilskim konvojima, provera sadržaja robe, praćenje kretanja automobilskih kolona s teritorije Turske do konačnog odredišta, koje se nalazi na sirijskoj teritoriji. 

  „Hrana, lekovi i prateća medicinska oprema koje prevoze te automobilske kolone i dalje dospevaju u ruke naoružanih terorističkih grupa“, rekao je diplomata.

  On je naveo da „sve članice međunarodne zajednice i dalje pamte šta se dogodilo u trenutku kada su istočne četvrti grada Alepa bile oslobođene od tih grupa“. 

  „U tim četvrtima teroristi su formirali skladišta s desetinama tona takve robe, koja je bila sakrivena od onih kojima je potrebna, prodavana im je po poražavajućim cenama, a koristili su je i vođe terorističkih grupa, borci i članovi njihovih porodica“, naveo je Džafari. 

   

  Tagovi:
  naoružavanje terorista, oružje, Humanitarna pomoć, Ujedinjene nacije, Bašar Džafari, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga