15:49 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 817
  Pratite nas

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova danas sa sigurnošću može da saopšti da bivšeg poverenika Rodoljuba Šabića u Beogradu u četvrtak niko nije napao.

  „Iako ovaj događaj nije prijavljen, niti je gospodin Šabić pozvao policiju, želeo policijsku pomoć niti asistenciju u bilo kom trenutku, policija je izašla na lice mesta. Policija je utvrdila tačnu lokaciju gde je gospodin Šabić pao, prikupila snimke okolnih kamera i nepobitno utvrdila da nijedno lice koje je prolazilo ulicom ni u jednom trenutku nije napalo gospodina Šabića“, rekao je Stefanović.

  On je istakao da je policija obavila čitavu kriminalističku obradu lica mesta i forenzički prikupila dokaze.

  „U ovom trenutku se završava i prikupljanje snimaka dodatnih kamera iz okolnih ulica, kako bi se i nepobitno potvrdilo da čak nije ni bilo drugih lica u njegovoj neposrednoj blizini u trenutku kada je gospodin Šabić pao“, naveo je Stefanović.

  On je istovremeno osudio, kako je rekao, monstruozne pokušaje da se ovaj incident zloupotrebi kako bi se vodila kampanja protiv države i kako bi se na jedan užasan način predstavilo da je navodno država kriva, da je neko želeo da napadne Rodoljuba Šabića i da se radi o ugrožavanju njegove bezbednosti, saopšteno je iz MUP-a.

  „Osuđujem sve one koji su taj događaj zloupotrebili na najgrublji politički način, pokušavajući da steknu jeftine političke poene i time uznemire javnost Republike Srbije“, istakao je Stefanović.

  On je dodao da policija radi svoj posao i da građani Srbije treba da budu spokojni.

  „U pitanju je događaj koji ni na koji način nije bio u domenu rada niti Ministarstva, niti Tužilaštva, niti se radilo o ugrožavanju sigurnosti gospodina Šabića u bilo kom trenutku“, rekao je ministar.

  Tagovi:
  Borko Stefanović, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga