05:04 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 39
  Pratite nas

  Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da daje Meksiku rok od godinu dana da zaustavi protok narkotika u SAD, a u protivnom će Vašington uvesti carinu na robu i zatvoriti granicu.

  „Upozoravamo: daćemo godinu dana. Ako se droga ne zaustavi ili se ne zaustavi u najvećoj meri, uvešćemo carine na meksičku robu, a posebno automobile… Ako to ne zaustavi narkotike, zatvorićemo granicu“, rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

  On je istakao da je „Meksiko veliki izvor narkotika“.

  Tramp je napomenuo da Meksiko, za razliku od Sjedinjenih Američkih Država, ima „snažno imigraciono zakonodavstvo“ i da je Vašingtonu potrebna pomoć Meksika u rešavanju situacije na granici.

  „Potrebna nam je pomoć Meksika. Ako Meksiko ne pomogne… onda ćemo nametnuti carine na njihove automobile koji se uvoze u Sjedinjene Američke Države“, naglasio je Tramp. 

  Tramp je u sredu zapretio zatvaranjem granice sa Meksikom ukoliko Kongres nešto ne učini kada su u pitanju rupe u zakonu koje omogućavaju ilegalnu imigraciju.

  Hiljade migranata svakog meseca prelazi američku granicu sa Meksikom. Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Meksika, samo u februaru je pritvoreno više od 76.000 migranata koji su pokušali da uđu u Sjedinjene Američke Države. Pretpostavlja se da će se ova brojka popeti na 100.000 u martu.

  Tagovi:
  narkotici, granica, Donald Tramp, Meksiko
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga