22:24 25 Maj 2019
Slušajte Sputnik
  Teroristički napad na Šri Lanki

  Kardinal upozorava na nove napade na Šri Lanki

  © Foto: St.Sebastian's Church,Katuwapitiya,Negombo,Sri Lanka.
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 0 0

  Katolički kardinal Šri Lanke Malkom Ranžit danas je upozorio verske zvaničnike da je dobio informacije iz inostranstva da će tokom ove sedmice biti pokušaja novih napada na crkve i crkvene institucije na Šri Lanki.

  Ranžit, nadbiskup Kolomba, koji je ranije kritikovao vladu Šri Lanke zato što, kako je tvrdio, nije reagovala na obaveštajne informacije iz Indije u kojima se upozoravalo na terorističke napade pre nego što su se oni i dogodili za Uskrs, objavio je najnovije pismo upozorenja na društvenim mrežama, javio je AP.

  U pismu Ranžit navodi da je „do daljeg“ zatvorio katoličke crkve i katoličke škole širom Šri Lanke, kao i da je otkazao sva javna okupljanja.

  Portparol katoličke crkve Šri Lanke Edmund Tilakarante potvrdio je za AP autentičnost kardinalovog pisma, ali nije želeo da otkriva druge detalje, uključujući i izvor informacija koje je Ranžit dobio iz inostranstva, preneo je Tanjug.

  Ekstremistička grupa iz Šri Lanke povezana sa DAEŠ-om izvela je 21. aprila, na katolički Uskrs, više simultanih napada na hotele i crkve na Šri Lanki, u kojima je ubijeno više od 250 osoba.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga