02:17 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  8143
  Pratite nas

  Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je tokom ceremonije predaje punomoći novom glavnom komandantu NATO snaga u Evropi podsetio Toda Voltersa na „komplikacije u sferi bezbednosti, kao i na agresivne poteze Rusije“.

  „Glavnokomandujući NATO snaga je jedna od najvažnijih funkcija na svetu. Ljudi koji su obavljali tu funkciju su nekada obuzdavali Sovjetski Savez tokom Hladnog rata, radili na zaustavljanju krvoprolića na Balkanu, pomagali u rušenju Al Kaide u Avganistanu i širili slobodu i demokratiju u Evropi“, rekao je on.

  Stoltenberg je takođe naglasio da i je za vreme komandovanja Kertisa Skaparotija zabeleženo agresivno ponašanje Rusije, kao i porast pretnji od terorizma koji dolazi sa Bliskog istoka, ali i iz Severne Afrike.

  „Za vreme komandovanja Skaparotija realizovali smo ogromne napore kada je reč o kolektivnoj odbrani, razmeštene su četiri mnogonacionalne grupacije na istoku Alijanse, te je pojačana borbena gotovost snaga“, dodao je.

  Prema njegovim rečima, to je učinjeno kako bi se osigurala mogućnost Alijanse da se efikasnije suprotstavi svim pretnjama koje nosi aktuelna situacija u svetu.

  Tagovi:
  agresija, NATO, Tod Volters, Jens Stoltenberg
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga