04:49 25 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 561
  Pratite nas

  Venecuela se nada da će razviti 4G sistem duž cele zemlje uz pomoć ruske i kineske tehnologije, a posebno pomoću kompanije „Huavej“, izjavio je predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

  Maduro je naveo da Karakas namerava da razvije sopstvenu satelitsku tehnologiju.

  „Postoje mnoge stvari kojima moram da se pozabavim. Prva je stvaranje telekomunikacione korporacije. Naložio sam da se investira i da se zajedno sa kineskim tehnologijama, tehnologijama „Huaveja“ i tehnologijama ruskih kompanija dovedu telekomunikacije (na novi nivo) i u Venecueli napravi nacionalna 4G mreža, kako bi se obezbedilo da Venecuela ima brze komunikacije, internet i telefoniju“, objasnio je Maduro obraćajući se javnosti.

  Tokom Madurove posete Rusiji u decembru, Moskva i Karakas su se dogovorili da pokrenu ruski satelitski sistem Glonass u ovoj latinoameričkoj zemlji.

  Predsednik Venecuele je takođe rekao da Oružane snage treba da postanu motor razvoja ekonomije zemlje i da će na severu Venecuele biti stvorena specijalna vojno-ekonomska zona.

  „Oružane snage sa svojom disciplinom, organizacijom, sposobnošću da deluju, sa svojim teritorijalnim prisustvom mogu biti superspecijalni motor ekonomskog programa Venecuele. Zemlji je to potrebno“, istakao je on.

  Za postizanje ciljeva nacionalnog razvoja zemlji je potrebna moćna ekonomija, a jedan od zadataka Oružanih snaga je da pomognu u stvaranju jake ekonomije, zaključio je Maduro.

  Situacija u latinoameričkoj zemlji se pogoršala u januaru kada se opozicioni lider Huan Gvaido proglasio za privremenog predsednika, a kojeg su priznali Vašington i njegovi saveznici, koji su zaplenili naftnu imovinu Venecuele vrednu više milijardi dolara.

  Rusija, Kina i druge zemlje izrazile su svoju podršku Maduru kao jedinom legitimnom predsedniku Venecuele.

  Tagovi:
  4G, Huavej, Nikolas Maduro
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga