19:31 13 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 570
  Pratite nas

  Stavovi Rusije i Kine o ključnim međunarodnim pitanjima se umnogome poklapaju, izjavio je ruski lider Vladimir Putin tokom sastanka delegacija Rusije i Kine u proširenim sastavima.

  Ruski lider je istakao da su razgovori u uskom krugu zvaničnika dveju zemalja bili otvoreni i sadržajni.

  Prema njegovim rečima, učesnici sastanka su razgovarali o najvažnijim pitanjima rusko-kineskog strateškog partnerstva koja zahtevaju rešenje i konstatovali da je to partnerstvo dostiglo vrlo visok nivo, koji je bez presedana.

   

  Putin je naglasio da se to efikasno koristi kako bi narodi dve države sarađivali i koristili sve konkretne prednosti za sveobuhvatni razvoj.

  Ruski lider je objasnio da će se tokom sastanka delegacija u proširenim sastavima čuti izveštaji o radu međukomisija i ministara inostranih poslova u vezi sa stanjem i perspektivama saradnje u najrazličitijim oblastima.

  Predsednik Rusije je zahvalio predsedniku Kine Si Đinpingu što je u Moskvu doputovala tako reprezentativna kineska delegacija. Prema Putinovim rečima, to će pomoći da se efikasnije realizuju raniji planovi.

  Sa svoje strane, Si je izrazio uverenje da će njegova poseta Rusiji stimulisati razvoj odnosa između dve države.

  Kineski lider je saopštio da je spreman da zajedno sa ruskom stranom još više unapredi odnose Rusije i Kine.

  Poseta kineskog lidera Rusiji će trajati od 5. do 7. juna. U programu posete je predviđeno da Si kao počasni gost učestvuje na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu.

  Tagovi:
  Vladimir Putin, Si Đinping
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga