07:36 24 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  2490
  Pratite nas

  Rusiju teraju da reaguje na korake koji destabilizuju stratešku stabilnost, rekao je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov, dodavši da Moskva neće dozvoliti da ostane bespomoćna.

  „Naše rukovodstvo je više puta saopštavalo da nećemo dozvoliti da država ostane bespomoćna, a njena bezbednost je oslabljena. Nećemo biti nezaštićeni — svi znate šta je govorio predsednik Vladimir Putin, između ostalog, povodom naših novih raketnih i drugih sistema“, naglasio je Ušakov na forumu „Primakovljeva čitanja“.

  Mogu se primetiti „klimanja glavom“ administracije Donalda Trampa u pravcu uspostavljanja odnosa sa Rusijom, ali bi dobro bilo da se oni potkrepe praktičnim koracima, dodao je on.

  Predsednik Kine Si Đinping i predsednik Rusije Vladimir Putin
  © Sputnik / Alekseй Nikolьskiй

  „U poslednje vreme se mogu videti izvesni signali ili klimanja glavom administracije (SAD) u pravcu uspostavljanja dijaloga, uključujući dijalog na najvišem nivou. Dobro bi bilo da ti signali budu potkrepljeni konkretnim delima“, rekao je predstavnik Kremlja.

  On je takođe izjavio da je Rusija zabrinuta porastom konfrontacija u svetu, dok su za međunarodnu zajednicu koraci SAD opasni.

  „Napetost, kako u celoj međunarodnoj politici, tako i u određenim regionima se nastavlja. Nažalost i raste“, dodao je on, opisujući događaje poslednje godine.

  Po njegovim rečima, „posebno brine što nepovoljne konfrontacione tendencije dotiču i političku, diplomatsku, trgovinsko-ekonomsku i vojno-političku oblast“.

  „Pod znakom pitanja se našao čitav sistem kontrole naoružanja“, konstatovao je Ušakov.

  Tagovi:
  Jurij Ušakov, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga